Cel kursu:
Zdobycie wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu badań analitycznych tkanek i płynów ustrojowych zwierząt oraz środków spożywczych I produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wydajemy zaświadczenia ukończenia kursu na podstawie rozporządzenia Ministra Edukacji i Nauki z dnia 6 października 2023 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych.
Informacje ogólne
- Kurs obejmuje 180 godzin
- Kurs prowadzony przez doświadczoną kadrę według programu autorskiego
- Zajęcia odbywają się w trybie zaocznym, zjazdy co 2 tygodnie (sobota-niedziela)
- Zajęcia teoretyczne w grupach 10-12 osobowych
- Zajęcia praktyczne, w szkolnej pracowni wyposażonej w aparaturę i sprzęt analityczny, w grupach max. 6-osobowych
Forma kształcenia
Kurs ma charakter zajęć praktyczno-teoretycznych. Część teoretyczną obejmują wykłady. W części praktycznej uczestnicy wykonują badania z użyciem aparatury i sprzętu laboratoryjnego.
Wymagania względem uczestników
Warunkiem uczestnictwa w kursie jest:
- posiadanie wykształcenia średniego,
- brak przeciwwskazań zdrowotnych do udziału w kursie oraz wykonywania zawodu.
Egzamin
Warunkiem ukończenia kursu jest uzyskanie pozytywnej oceny z egzaminu końcowego . Egzamin składa się z:
- Części pisemnej – test. Wynik pozytywny otrzymuje się po uzyskaniu min. 60%
- Części ustnej – zadania praktyczne. Wynik pozytywny otrzymuje się po uzyskaniu min. 75%
Informacje dodatkowe
- Na prośbę uczestnika kursu wydawane będą stosowne zaświadczenia do ZUS, KRUS i innych instytucji.
- Rekrutacja bez egzaminów, decyduje kolejność zgłoszeń.
- Dla osób uczestniczących w więcej niż jednym kursie są przewidziane zniżki.